Eerste editie CF Run zeer geslaagd!

04 oktober 2016 door Hilbert Krijtenburg

Vrijdag 30 september startte de eerste editie van de CF Run in het Cambuur Stadion en eindigde op zaterdag 1 oktober nabij de Kuip in Rotterdam. Een estafetterun van 265 kilometer, georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek voor de chronische, ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Er startte 3 teams, waarvan de eerste om 13 uur vanuit het Cambuur stadion. Zonder grote problemen eindigde de teams bijna 24 uur later in Rotterdam, waar ze werden binnengehaald door vrienden, familie, een afvaardiging van de NCFS en van het CF-team van het Sophia Kinderziekenhuis.

Waarna de organisatie, bestaande uit Wouter van Leeuwen en Hilbert Krijtenburg (zelf vader van een zoon met CF), een cheque van € 34.458 overhandigde aan Johanna Vermeulen van de NCFS.

De start en finish waren uitgekozen vanwege de afkorting van de ziekte, CF, de C van Cambuur en de F van Feyenoord. CF is helaas nog ongeneeslijk. Door aantasting van slijm zijn organen extra gevoelig voor infecties en ontstaan opstoppingen.
Onderzoek heeft echter de laatste jaren de gemiddelde levensverwachting van 20 jaar naar 40 jaar doen stijgen. Extra onderzoek is nodig om deze ziekte te genezen.

Wil je volgend jaar ook met een team meedoen?

Meld je dan nu alvast aan.