CF-RUN 2016

Vermoeid, met spierpijn maar ook trots en voldaan hebben drie teams de eerste CF-run volbracht! De organisatie van de run is ongeveer rond de zomer van 2015 gestart, maar 1 oktober 2016 finishte onder luid applaus 18 lopers en de begeleiding bij de kuip na ruim 265 kilometer.

Alle teams kwamen vol goede moed en goed voorbereid naar de start toe. Op een parkeerterrein bij het Cambuurstadion ontmoette de drie teams elkaar voor het eerst. De start van de run gebeurde vanaf de middenstip van het stadion. Na korte bemoedigende woorden werd het team 'stap voor stap' om 13:00 onder luid applaus van alle deelnemers "weg getoeterd" door twee Cambuurspelers. Team 'Run for Lieke & Javi' vertrok iets later in de middag en tenslotte team 'Ren voor Ben'.

  

Het lopen, door wisselen en de catering verliepen voorspoedig. De teams liepen in de loop van middag en begin van de avond rustig maar gestaag door Friesland en Flevoland. In de nacht begon het zwaarder te worden; het begeleiden en de route volgen werden afgewisseld met – waar mogelijk - een hazenslaapje op een rustpunt. Ondanks mooie passages in Kampen en de provincie Utrecht duurde de nacht lang, maar zoals altijd begon uiteindelijk de zon weer te schijnen. Het lopen lijkt voor de meesten ook wat makkelijker te gaan. Maar ook Zuid-Holland blijkt lopend een grote provincie. "we zijn er bijna" blijkt nu wel erg relatief. Maar alle teams houden vol en uiteindelijk weten alle teams veilig en met mooie gemiddelde snelheden de Kuip in Rotterdam te bereiken. De organisatie kan daar het resultaat van de eerst editie bekend maken: op dat moment was er 34.456,- euro opgehaald. Later is dat nog aangegroeid tot zo'n 36.000,-! Een resultaat waar zeer veel mooi werk mee gedaan kan worden.